Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése
Menu
apartmanfrei.hu
...Családoknak igazi felüdülés,
idilli környezetben, távol is otthon.


Látnivalók, nevezetességek Lenti környékén


Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark 1978-ban nyílt meg a szlovén-magyar határtól 15 km-re. A mélyből feltörő 40.000 éves gyógyhatású termálvíz és a Szent György Energiapark egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt évente több ezren keresik fel.
http://www.lentifurdo.hu/

Lendvai Vinárium torony

A Lendva hegyen elhelyezkedő 53,5m magas kilátó toronyból 4 ország természeti szépségét láthatjuk egyszerre (Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria).
http://vinarium-lendava.si/hu/

Lendva város központjában elhelyezkedő Makovecz színház

Az épület Makovecz Imre tervei alapján 2004. évben készült el.
Az épület megtekintése hétfőtől – péntekig 8.00 órától 14.00 óráig lehetséges. Csoportoknk előzetes bejelentés alapján munkaidőn kívül is lehetséges.
http://www.zkp-lendava.si/index_hu.php

Lendvai vár

Lendva város központjában elhelyezkedő várban galéria és múzeum működik.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lendva

Dobronaki orhidea kert

Dobronakban (Dobrovnik) községben működő orchideakertben 160-féle orchideát termesztek, melyhez egy csodálatos pálmaház is tartozik. A kert látogatása ingyenes.
http://www.tropskivrt.si/si

Bakónaki tó

Dobronak határában fekfő Bakonaki tavat csodálatos bükkösök veszik körül. A tó környékén számos, jótékony földkisugárzású po ntot fedeztek fel. A tó közelében van a Szt. Vid kápolna, mellette a gyógyhatású vizű forrással.

A Bakonaki tónál található Kalandpark népszerű úticél a gyermekes családok körben.
http://www.pustolovskipark.si/hu/

Szécsisziget vízimalom és bivalyrezervátum

A Kerka folyó partján régen huszonnyolc vízimalom állt, mára ezekből csak egy maradt meg épen, ez a szécsiszigeti vízimalom, A kétemeletes vízimalom ma múzeumként és szálláshelyként működik.

Szapáry–Andrássy-kastély, Szécsisziget

A szécsiszigeti kastély valaha földesúri székhely, lakóhely, gazdasági és birtokigazgatási központ volt, ma az épület felújít ott, vakolt szárnya lakórész, amihez magtár csatlakozik.

Ma itt találjuk a Kerka-mente Natúrpark központját, valamint a kastély a Dél-Zalai Erdőtáj Kerékpárút központja is. Az ide ér kező kerékpáros turistákat szálláshely, étel és ital várja az épületben, de a kerékpárok javításában és bicikli kölcsönzésben is tudnak segíteni a kastélynál.

Vétyemi ősbükkös, Tormafölde

Tormafölde határában Vétyem pusztától délnyugatra a Tormaföldi patak és a Csakó völgy között található, több mint 30 éve természetvédelmi terület.
http://www.budafaluus.hu/

Budafa arborétum

Az arborétumot 1959-ben a Zalai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság létesítette, melynek kialakítására a göcseji bükktáj legszebb helyén került sor, elsősorban kísérleti és kutatási célokból. Az arborétum 48 hektáros területén mintegy 220 fás faj; melyből 132 fenyő és 88 lombos fa, illetve cserje faj található. Itt van Magyarország egyik legnagyobb kocsányos tölgyfája is, melynek a 2004-ben mért adatok szerint akkor 507 centiméteres törzsátmérője volt.
http://www.budafaluus.hu/

Skanzen Zalaegerszeg

A Göcseji Falumúzeum skanzen Zalaegerszegen. Ez az első szabadtéri múzeum Magyarországon, 1968-ban nyílt meg. A falumúzeum Zalaegerszeg központjától nem messze, a Zala folyó egy holtága mellett terül el. A göcseji népi építkezés jeles példáit az eredeti helyén hagyott Hencz-féle vízimalom köré építették fel olyan elrendezésben, mintha egy 19 századbeli göcseji falu lenne: parasztházakkal, gazdasági épületekkel, templommal, kovácsműhellyel és malommal..
http://gocsejiskanzen.hu/

Aquapark Zalaegerszeg

Az AquaCity Zalaegerszeg több mint 6000 m2 vízfelülettel és tíz óriáscsúszdával várja a vízi élmények szerelmeseit.
http://www.aquacity.hu/hu/

Csömödér – Kistolmács erdei kisvasúttal

A Csömödéri Állami Erdei Vasúté a leghosszabb kisvasúti hálózat Magyarországon, a Zala megyében található rendszer teljes hossza 109 kilométer. Vonalai hangulatos településeken át haladnak, számos turisztikai látnivalót kötnek össze.
http://www.kisvasut.hu/

Termál fürdők: Tófürdők: Strandfürdők: Horgászat:

Kirándulási tippek

Horvátországi kirándulás

Őrségi kirándulás

Szlovéniai kirándulás Lendvára és Dobronakra
XÉNIA HÁZ, 8960 LENTI TOMPA MIHÁLY UTCA 34., NTAK. Regisztrációs szám: MA19022371, Kapcsolat

© 2016-2024 apartmanfrei.hu - Minden jog fenntartva

E-mail

Kérem, jelölje be az alábbi jelölőmezőt az email megjelenítéseshez.